Tilamme

Tilamme juuret juontavat aina 1700-luvulle, jolloin Ylä-Porkkalan tilan ensimmäiset kuokaniskut lyötiin Koskenpäällä, Keski-Suomessa. Tältä paikalta, 200 metriä korkean mäen päältä, on vuosikymmenien saatossa tuotettu raaka-aineita ja lähiruokaa niin talonpoikien pöytiin kuin automarkettien hyllyille.

 

Alkujaan tilamme tunnettiin karjataloudesta ja viljavista pelloista, sekä laadukkaasta puutavarasta. Vuosien saatossa tilamme on ehtinyt nähdä monta muutosta. Kenties isoimpana oli päätös luopua karjasta vuonna 1988, alkuperäisen 1870-luvulla rakennetun navetan jäädessä vanhaksi. Tämä mahdollisti jatkojalostustoiminnan ja uusien tuotantosuuntien kehittämisen.

 

Vuonna 1992 toiminta lähti toden teolla käyntiin ja pian Ylä-Porkkalan tilan tuotteet löysivät tiensä Jämsään Urpon Perunaan ja Vihannekseen, sekä Jyväskylässä sijaitsevaan Osuuskauppa Keskimaan Mestarin Herkkuun. Tilallamme oli myös alkuajoista Jyväskylän kauppahallissa oma myyntipiste 2000-luvun puoliväliin asti. Tästä toimintamme jatkoi laajenemistaan ja erityisesti 2000-luvun puolivälissä tapahtunut ihmisten kasvava kiinnostus lähiruokaan auttoi meitä tuomaan tuotteemme tunnetuksi yhä laajemmalle yleisölle.

 

Vuonna 2014 tehtiin sukupolvenvaihdos, jossa Kirsi ja Kari Porkkala siirsivät vetovastuun pojalleen Johan Porkkalalle. Seuraavana vuonna hankittiinkin jo KotiSimalle oma pullotuskone, mikä nosti tämän kuplivan keväisen herkun tuotantokapasiteetin aivan uudelle tasolle.

 

Me täällä Ylä-Porkkalan tilalla kehitämme tuotantoamme joka päivä, tunteella ja rakkaudella, aidoista mauista tinkimättä. Olemme ylpeitä sukutilamme historiasta ja jatkamme edeltäjiemme arvokasta työtä ̶ perinteikkään lähiruoan vaalimista ̶ jotta myös tulevat sukupolvet saisivat nauttia Ylä-Porkkalan maineikkaista herkuista.

Valikko

Ylä-Porkkalan Tila

Johan Porkkala

040 123 9315

 

Osoite

Porkkamäentie 2A

Koskenpää